6 maj 2010

SKÖNA SCRAPSIDOR/ NAKED SCRAPPER

Jag är ingen långsam scrappare, men kanske en "naked scrapper".
När man har två små barn, nyinflyttad i nya huset, man, trädgård och eget företag finns inte tiden att sitta i timmar med scrapen. Men, jag ser ganska snart hur layouten ska se ut. När jag nu har mina nya scrappapper, är det underbart att kunna plocka fram foto och göra lite snabba scraappisar, här av "naked scrapper" - eller "squappisar", som barnen kallar dem.

På morgonen efter, när jag lagt fram de senaste layouterna, hör jag barnen prata nere i köket om de nya scrappisarna och det blir prat och skratt vid frukostbordet - en bra början på en ny dag!
Här kommer gårdagens LO:








3 maj 2010

UNDERBARA MÅNDAG

Efter en skön helg i trädgården är det härligt att komma till arbetet igen.

Under helgerna håller vi på att förvandla vår nya trädgård, (fylld av enorma mängder kirskål), till en härlig trädgård som kan sköta sig mestadel själv. Maken håller på att gräva upp en gång med plattor, som vi trodde var några enstaka stenplattor som låg på gräsmattan, men det visade sig vara en dubbelradig stengång istället! - Helt övervuxen. Så det som skulle ta några timmar en kväll, får nu ta ett antal dagar extra istället. Grejen är att han samtidigt gräver ur ett nytt dike och tar gräset därifrån och fyller igen gången med. Här ska jag sedan planera lavendel i långa rader. Fyra rabatter med kirskål är nu uppgrävda (för jag är ingen latmask heller), och nyplantering på gång. I vår gamla trädgård fanns otroligt mycket perenner och det ena täckte det andra när nytt var på gång. Så för att slippa ligga och rensa ogräs, så planterar vi enbart med lökar och perenner i växtföljd.

Tex. i en av rabatterna har vi stoppat ner massor av lökar, sedan kommer ormöga (äckligt namn, men fina blad och söta blommor på våren) som marktäckare. Lite fritilaria (kungsängsliljor) och pioner kommer sedan att ge blomning. Längs ena långsidan kommer först tulpaner för att täckas med jättedaggkåpa. Den andra långsidan kommer påskliljor/pingstliljor för att sedan täckas med funkia. På så sätt slipper jag rensa ogräs nästa år. Jag får återkommer med bild lite senare.

Så varför denna överskrift "underbara måndag"? Jo, för när vi är i trädgården och arbetar, så kopplar vi av fullständigt. Våra barn, J & K, älskar att vara med och fixa de också. Så när man nu är tillbaka i studion, så kommer det så många bra tankar och idéer för kommande produkter och mässor.

Att få inspiration och livsglädje genom växter och sol är underbart. När detta sedan omvandlas till tankar och produkter i företaget blir det spännande. I min serie scrapbookingpapper VITSIPPA kan du känna vårens härliga sol och doft.

Nu finns även mindre förpackningar av scrappapperna i webbshopen. Knappa in på www.frejas.nu, så kan du se mer.

Lev väl!