31 maj 2011

KUNGAR, KLÄNNINGAR & BESTÄMDA DÖTTRAR

Klänningen fotograferad framifrån.
Tänk att det är så roligt att sy igen!

Med min nya symaskin, en BabyLock Evolution, är det extra roligt att sy kläder. Att sy ihop och overlocka med perfekt trådspänning och suverän trädning i ett svep. Kan man önska sig mer?!?

Ateljén börjar bli klar efter den senaste flytten och inspirationen börjar komma igång på riktigt. Den här klänningen sydde jag idag utav rosa kanelbulletyg och lila ministjärna. Knapparna ger ett extra busigt intryck och min dotter Karin, 5 år, bestämde samma sekund som hon fick prova modellen att den här klänningen skulle hon minsann ha på kalaset i övermorgon. Okej, sade jag. Det får väl vara lönen för att ställa upp som modell ibland - även om hon får lön ändå. 

När man har firman hemma och de nästan bokstavligt talat är född rakt in på lager, kontor och ateljé så har vi tidigt pratat om hur det går ihop sig med skolor, vägar, kungar och löner.

Nacken med band och prickig knapp.Axelbanden sys ihop med en stjärnknapp.

"- Jo, du förstår mamma. När dina kunder handlar hos dig, så får du lön och sen betalar du lite till Kungen och så kan vi handla i Tinas affär i Brunnby, (ICA Skutan = världens bästa faktiskt!) och då får Tina också pengar som hon betalar till Kungen och då får han pengar så han kan bygga vägar och dagis, sa Karin." Japp, så går det till!

Att Kungen sen har fått hjälp av regeringen, för han har ju så mycket att stå i, den gränsen har sonen Johan passerat när han fyllde 6. ;-).


Nåja, lite inspirationsbilder har jag lagt till. Dockan som klänningen hänger på är lite för liten för klänningens storlek, men den är bra att fotgrafera på.

Ha det så bra tills nästa gång.
/Annette 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar